انواع پاککن در طراحی
خوب، کاربرد کلی پاک کن رو که همه میدونن ولی جالبه بدونید که طراحان حرفهای علاوه بر اصلاح کار، از پاک کن برای ایجاد نور و نقاط سفید هم استفاده میکنند. حالا میخوایم انواع پاک کنها و کاربردهاشون را بشناسیم:
1.پاک کن معمولی: این پاک کنها از رایج ترین پاک کنها بوده که برای پاک کردن اثر مداد و مدادرنگی مورد استفاده بسیاری از افراد قرار میگیرد. از دانش آموزان مدارس تا طراحان حرفهای. این پاک کنها از مواد مختلفی ساخته شدهاند که سختی و اثرگذاری مختلفی به پاک کن میده، مثل: پلاستیک، وینیل و صابونی.
2.پاک کن خمیری: پاک کنی نرم وانعطافپذیر که خرده پاک کن تولید نمیکند که از ترکیب چسب، آب و پلاستیک ساخته شده. این پاک کن قدرت پاک کنندگی کمی دارد و برای تصحیح اشتباهات خیلی کاربرد ندارد بلکه به عنوان یک هایلایتر عمل کرده و برای کمرنگتر کردن نقاطی از طرح که مد نظر ماست کاربرد دارد. معروفترین مارکهای تولید کننده پاک کن خمیری هم عبارتند از: Faber castell, Prismacolor, Cretacolor
3.پاک کن مدادی: به شکل مداد تولید میشود که مغز آن از پا ک کن وینیل است و سختتر است.برای طراحیها، ایجاد سایه روشن و یا نقاطی ظریف مثل طراحی مو در چهره کاربرد دارد. انتهای آن یک فرچه وجود دارد که برای کنار زدن خرده پاک کنها استفاده میشود. مارکهایی که این نوع پاک کن را تولید میکنند عبارتند از: Faber castell و Staedler
4.پاک کن اتودی: این پاک کن دقیقا مثل مدادهای اتودی طراحی شده با این تفاوت که مغز اینها بهجای گرافیت پاک کن است. این پاک کنها هم در سایزهای مختلف طراحی شده اند (mm 2.3 , 7 mm,3.8 mm با مقطع گرد-2.5 در 5 mm هم با مقطع مستطیلی) که با توجه به نیاز میتوان اندازه مورد نظر را تهیه کرد.
5.پاک کن برقی: سر این پاک کنها به کمک موتوری که درون آن تعبیه شده به سرعت به دور خود میچرخد و باعث میشه سطح کاغذ تمیز شود. از این ابزار بیشتر برای ایجاد سایه روشن و ایجاد بافت در طراحی استفاده میشود، نه برای اصلاح اشتباه. این پاک کنها با دو باتری نیم قلم کار میکنند و یدک سری این پاک کنها هم با مقطع 4.5 میلی متر و طول 2.5 سانتی متر در بازار موجود است. برندهای معروف تولید کننده این پاک کن هم عبارتند از: Derwent, Staedler, Technical, Sakura,…
شما میتوانید این مطلب و مطالب مشابه را در پیج اینستاگرام ما مشاهده کنید.
۰ دیدگاه