After Midnight
«Jack Vettriano» نقاش 72 ساله ی اسکاتلندی در سال 1996 مجموعه شوق و درد «The Passion and The pain» را با مجموع 51 اثر از خود ارائه داد که در گالری پورتلند به نمایش گذاشته شد. یکی از آثار معروف این مجموعه، بعد از نیمه شب«After Midnight» نام دارد که شخصیت زن به تصویر کشیده شده در این اثر یکی از آیتم های محبوب آن زمان را به تن دارد!
ماندگار،متنوع،مقرون به صرفه و در دسترس!
پیراهن مشکی کوتاه«little black dress» که به اختصار(LBD) گفته می شود، در دسته لباس های شب قرار می گیرد و همانطور که از نامش پیداست به طور معمول کوتاه است. تاریخ شناسان حوزه فشن براین باور هستند که تاریخچه ی این پیراهن به دهه 1920 و طراحی های کوکو شنل«Coco Chanel»برمیگردد.طرفداران فشن وجود یک پیراهن مشکی کوتاه را در کمد لباس هر خانم ضروری می دانند چراکه معتقدند با چینش های مختلف آیتم ها در کنار این پیراهن می توان به استایل های مختلف برای موقعیت های متفاوت دست پیدا کرد.
یک شعر را تصور کنید
رنگ مشکی در برهه های مختلف معانی زیادی را به خود نسبت داده است. در قرن 18 رنگ مشکی به سمبل عشق و هنر تبدیل شد. «Ann Verhelst» طراح لباس مطرح بلژیکی در این باره می گوید:«مشکی رنگی شاعرانه است.شما یک شعر را چگونه در ذهن خود تصور می کنید؟با یک ژاکت زرد درخشان؟! احتمالا نه!»
به سبک کوکو شنل
کوکو شنل با طراحی اولین پیراهن مشکی کوتاه در سال 1926 این آیتم را وارد صنعت فشن کرد و با پافشاری های خود او، پیراهن مشکی کوتاه به محبوبیت رسید ؛و به نمادی از ثروت،شیک پوشی و با کیفیت بودن استایل تبدیل شد.اما در دوره رکود بزرگ اقتصادی جهان«1932-1929» و پس آن در طول جنگ جهانی دوم،پیراهن مشکی برای مدتی معنی رمانتیک خود را از دست داد و به پوشش افسردگی و ناامیدی تبدیل شد.
هالیوود همه چیز را تغییر می دهد
محال است آیتمی در صنعت فشن محبوب شود و هالیوود به سراغ آن نیاید! رفته رفته پیراهن مشکی بر روی کاور فیلم های سینمایی هالیوود دیده شدند و ستاره های زمان همچون آدری هپبورن نمادی برای به رخ کشیدن زیبایی این لباس شدند.از 1960 به بعد ذائقه نسل جوان باعث ایجاد تغییرات و لوک های جدیدی شد: کوتاهی بیشتر دامن،اضافه شدن چاک،جذب شدن پیراهن و استفاده از پارچه های حریر مشکی از جمله این تغییرات هستند .
در اواخر قرن 20 این لباس به استایل های مختلفی راه پیدا کرد. نمونه های ساده ی آن با قد های متنوع تر در استایل های کاری«Business» و نمونه های پیچیده و عجیب تر آن در استایل گوتیک«Gothic» و گرانج«Grunge» به چشم خوردند؛و مجله ووگ در آن زمان این تغییرات را در مجلات خود پیگیری و به نمایش گذاشت.
زیبایی؛مرموز و همچنین وحشتناک است
«پیراهن مشکی کوتاه باید مجلل،غنی، شهوانی،داستان گونه،مرموز،سخت گیر،شاداب،موقر،احمقانه،سرگرم کننده و ماندگار و فراموش نشدنی باشد؛اما بالاتر از همه ی این ها باید ساده،کوتاه و مشکی باشد!» این توصیفی از «Carolina Herrera» طراح لباس مطرح آمریکایی-ونزوئلایی است که هرچند کوتاه اما نقشه راهنمایی کامل برای طراحانی ست که در فکر طراحی پیراهن کوتاه مشکی هستند!
و شاید به دلیل همین ویژگی ها بود که در 1950 زنان با پیراهن مشکی کوتاه به نمادی از زنان خطرناک تبدیل شدند!
تنوع پذیری و کاربرد داشتن در استایل های مختلف،پیراهن مشکی کوتاه را به یک آیتم آیکانیک تبدیل کرده است. هر لباس با توجه به سیر تحولی که طی می کند و تغییراتی که در مفاهیم پشت طراحی آن اتفاق می افتد در هر زمانه ای ارزش های گوناگونی به خود جذب می کند و بیانگر داستان های متفاوتی است؛از استفاده منفعت طلبانه تا استقلال طلبانه،از منع کردن تا وسوسه گری،از فریبندگی تا شکوه. پیراهن مشکی کوتاه از جمله آیتم هایی است که تمام این دوره ها را به خود دیده است و دست خوش این تغییرات شده است.
نویسنده
مینا صفی پور
شما میتوانید این مطلب و مطالب مشابه را در پیج اینستاگرام ما مشاهده کنید.
۰ دیدگاه